Luda planeta

Zbog lijenosti majke, njene kćerke spavaju u odjeći za naredni dan

Neobična brza metoda jedne mame privukla je veliku pažnju, a da li je dobra za djecu?

Majka i kćerke - Zadovoljna.hr

Lisa Lamond je otkrila je da se “dosjetila sjajnog trika” koji štedi mnogo vremena.

Mama Lisa i njen suprug njihove kćerke Arabelu (3) i Rubi (2) radnim danima za sve što ih čeka narednog dana pripremaju uvečer i to tako što ih obuku u određenu odjeću i ostave ih da u toj garderobi i prespavaju.

Ujutru im samo promijene pelene, obuju cipele i to je to.

Lisa je dodala da joj život zbog ovog trika mnogo lakši i da bi voljela da se ranije dosjetila “ovog rješenja”.

“U mom slučaju i za moju trenutnu situaciju ovo čini čuda. Svi imaju svoj tempo i načine rješavanja problema, pa smo evo mi smo pobijedili probleme i olakšali situaciju”, rekla je.

Priča Lise Lamond imala je odjeka pa može da utiče i na druge roditelje da rade isto. Da li bi trebalo?

“Potpuno je pogrešno tako spremati djecu za naredni dan. Prvo, kada spavaju u tijesnoj odjeći, a ne u udobnoj pidžami, remeti se njihov san. A drugo, ovo rješenje nikako nije higijenski ispravno”, komentariše za “Blic” dr Milica Kotlajić, pedijatar koja ističe da “metoda” mame iz Australije apsolutno nema opravdanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh