Luda planeta

Tamburice umjesto trubača: Hrvati “ukrali” poznatu srpsku pjesmu

Pjesmu “Tamo daleko” koja govori o najvećoj tragediji srpskih vojnika iz Velikog rata, Hrvati su prisvojili i nazvali je “hrvatska domoljubna pjesma”.

No image - Haber.ba

Ispod videa za pjesmu “Tamo daleko” u hrvatskom izvođenju stoji opis da nju decenijama pjevaju Hrvati u Јužnoj Americi.

“Pjesmu “Tamo daleko” već decenijama pjevaju Hrvati iz Јužne Amerike, posebno iz Punta Arenasa u Čileu gdje je veliki broj doseljenih Dalmatinaca, najviše s otoka Brača. U Punta Arenasu Hrvati učestvuju u životu zajednice i ističu vlastiti doprinos u stvaranju čileanskog društva,” navodi se u opisu pjesme.

Više poslušajte u priloženom videu:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh