Luda planeta

Baš mu je “ispunila” želju: ŠKRTI MUŽ JE REKAO ŽENI PRIJE SMRTI DA GA SAHRANE SA NJEGOVIM BOGATSTVOM

Na društvenim mrežama pojavila se priča koja je do suza nasmijala sve koji su je pročitali. Naime, jedan muškarac radio je cijeli život i štedio sav svoj novac, ali bio je pravi škrtica po pitanju novca.

Starica - Ekskluziva.ba

Volio je novac više nego bilo šta, a prije nego što će umrijeti, rekao je ženi: “Slušaj, kad umrem želim da uzmeš sav moj novac i staviš ga u kovčeg sa mnom. Želim imati sav svoj novac u drugom životu.”

Žena se složila s tim i obećala mu cijelim srcem da će, kad umre, staviti sav novac u kovčeg sa njim. I onda je došao taj dan – preminuo je.

Stavili su ga u kovčeg, a žena je sjedila u crnom do svoje najbolje prijateljice. Kad se ceremonija završila, baš prije nego što će mu zatvoriti kovčeg da ga pripreme za sahranu, žena je rekla: “Sačekajte minutu!”

Ponijela je kutiju za cipele. Došla je s tom kutijom do kovčega i stavila je unutar. Onda je osoblje pogrebnog preduzeća zatvorilo kovčeg, a potom su ga spustili u zemlju, piše “Dobar dan“.

Njena prijateljica je rekla: “Nadam se da nisi bila dovoljno luda da staviš sav novac unutra sa tim škrtim starim čovjekom.”

Ona je na to odgovorila: “Da, objećala sam. Dobra sam kršćanka, ne mogu lagati. Obećala sam mu da ću staviti sav njegov novac u kovčeg sa njim.”

“Hoćeš reći da si stavila svaki cent njegovog novca u kovčeg sa njim?”

“Zasigurno da jesam,” rekla je žena. “Skupila sam sav njegov novac, stavila na svoj račun i napisala mu ček!”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh