Luda planeta

Totalna zbrka: “Pogriješila sam… Komšinica i ja zamijenile smo muževe”

U braku su dobili kćer i sina koji su bili vršnjaci dviju kćeri njihovih prvih komšija.

Vjenčanje dva para blizanaca - Telegraf.rs

Možda ste pomislili da je ideja koja je pala na pamet Kay Moriarty, da sa komšincom zamijeni muža, “moderna”, ali istina je daleko od toga. Dogodilo se to 70-ih godina, a danas penzionisana 78-godišnja Kay žali zbog tog nesmotrenog poteza. Kaže, to joj je pogreška života.

Naime, nakon što je pročitala jednu knjigu o samopomoći, knjigu je proslijedila i svojoj prijateljici i prvoj komšinici Riti. Kada je i ona pročitala, došle su na ideju da malo zamijene muževe, piše “Večernji“.

Kay je upoznala četiri godine starijeg supruga Roberta kada je imala 19 godina, a on 23, i nakon više godina braka u kojem su dobili dvoje djece, tražila je strast koja se u tom braku izgubila. Ispričala je kako je njen suprug bio jedini muškarac s kojim je imala odnose u životu i nikada ga nije prevarila. Ipak, uprkos tome, pitala se kako bi bilo spavati s nekim drugim. U braku su dobili kćer i sina koji su bili vršnjaci dviju kćeri njihovih prvih komšija.

Ideja o zamijeni muževa kod njenog supruga Roberta nije naišla na odobravanje, protivio se, ali muž od komšinice, Terry, želio je zamjenu. Kay je cijelu situaciju opisala u svojoj knjizi “The Husbands Next Door”. Parovi su odlučili otići na zajednički dvosedmični odmor. Bio je dogovor da jedan dan u sedmici zamijenjeni parovi imaju svoj dan, odnosno noć, bez djece. Oba para uživala su u strasti. Kada su se vratili svojim domovina, Rita i Robert rekli su svojim supružnicima da su odlučili ostati zajedno i izgraditi zajednički život te da će sva djeca živjeti s njima.

Šokirana Kay nije se mogla nikom požaliti zbog srama koji je osjećala. Ostala je bez svega pa se preselila Terryju. Kći je ipak ostala s njima, kao i mlađa Terryjeva. Sin se udaljio od svoje majke i s njom nikada više nije imao dobar odnos, a njena kći udaljila se od oca koji je s novom ženom otišao živjeti na drugi kraj zemlje. Iako je uživala u strastvenoj noći s Terryjem, Kay je jako nedostajao suprug Robert s kojim je imala stabilan dom. Cijeli život žali zbog odluke koju su donijeli, a s Terryjem se razvela nakon sedam godina veze.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh