Svijet

Potop u pustinji: Milionski grad pod vodom, gromovi parali nebo, grmljavinska oluja pretovrila dan u noć VIDEO

Mnoge predjele pogodila je i pješčana oluja, pa je vidljivost bila smanjena na nekoliko metara

Snažne grmljavinske oluje i obilne padavine sa poplavama pogodile su u prethodna dva dana pustinje na jugozapadu Azije, odnosno na Srednjem istoku.

Talas olujnog nevremena sa vrlo obilnim padavinama premeštao se preko jugoistočnih delova Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Predeli koje se nalaze u peščanij pustijnji dobili su vrlo obilne pljuskove, poplave i bujice, ali i snažne grmljavinske oluje.

Najintenzivnije grmljavinske oluhje dogodile su se na širem području Dubaija, gde je za nekoliko sati palo 56 litara kiše po kvadratnom metru, a prosek za celu godinu je 80 litara. Inače, kako je ovo područje pre nešto manje od mesec dana dobilo 40-50 litara u još jednom talasu oluja, vidimo da je u dva navrata za mesec dana palo više kiše nego za celu godinu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh