Svijet

Poznat uzrok smrti 45-godišnjeg zeta kraljevske porodice

U blizini njegovog tijela u domu njegovih roditelja u Kotsvoldsu je pronađen pištolj

Zet britanskog princa Majkla od Kenta (Michael) i suprug Lejdi Gabriele Vindsor (Lady Gabrielle Windsor) Tomas Kingston (Thomas) preminuo je od traumatske povrede glave.

U blizini njegovog tijela u domu njegovih roditelja u Kotsvoldsu je pronađen pištolj.

Rezultati istrage
Glasnogovornik suda jučer je najavio da će istraga o smrti 45-godišnjaka početi danas u 14 sati, a rezultati istrage brzo su dospjeli u javnost. Bakingemska palata je objavila kako je Kingston iznenada preminuo 25. februara u Kotsvoldsu.

Keti Skeret (Katy Skerrett), inspektorica koja je vodila istragu, opisala je što se dogodilo u nedjelju.

Šta se dogodilo
– Gospodin Kingston je posjetio dom svojih roditelja u Kotsvoldsu. 25. februara 2024. ručao je sa svojim roditeljima. Njegov otac je izašao prošetati pse. Po povratku, gospodin Kingston nije bio u kući i nakon otprilike 30 minuta njegova majka je otišla tražiti ga. Njegov otac je prisilno ušao u zaključanu pomoćnu zgradu nakon što je kucao i nije dobio odgovor.

Potom je našao gospodina Kingstona mrtvog s katastrofalnom povredom glave. Pištolj je pronađen na mjestu događaja. Pozvane su hitne službe. Policija je zaključila da smrt nije sumnjiva – rekla je Skeret.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh