Svijet

Kim Jong Un dobio automobil na poklon od Putina

Rusija je isporučila automobil ruske proizvodnje Kimovim glavnim saradnicima 18. februara, javila je zvanična novinska agencija KCNA.

Kim Jong Un dobio automobil na poklon od Putina - agencije

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un dobio je automobil od ruskog predsjednika Vladimira Putina na poklon “za ličnu upotrebu”, javili su u utorak zvanični mediji, što bi moglo biti kršenje zabrane UN-a na koju je službena Moskva pristala usvojiti protiv Pyongyanga.

Dvije zemlje su uspostavile bliske veze otkako su se Kim i Putin sastali u septembru prošle godine, kada su obećali da će promovirati razmjenu u svim oblastima.

Rusija je isporučila automobil ruske proizvodnje Kimovim glavnim saradnicima 18. februara, javila je zvanična novinska agencija KCNA.

– Kimova sestra je ruskoj strani jubazno prenijela Kim Jong Unovu zahvalnost Putinu, rekavši da poklon služi kao jasna demonstracija posebnih ličnih odnosa između najviših čelnika – prenosi KCNA.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kazao je ruskoj državnoj novinskoj agenciji RIA da je korejski čelnik dobio automobil Aurus Senat.

Prema web stranici proizvođača automobila, to je prva ruska luksuzna limuzina.

Vjeruje se da je Kim strastveni automobilski kolekcionar i da ima veliku kolekciju luksuznih stranih vozila, koja se vjerovatno krijumčare, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh