Svijet

Njemačka: Ubio suprugu, dijelove tijela ponio sa sobom prilikom selidbe

Na Zemaljskom sudu u Aachenu je počelo suđenje 41-godišnjem Manfredu G. kojeg se sumnjiči da je 2016. godine ubio suprugu u kući u Gillrathu (okrug Geilenkirchena).

Njemačka policija - Ilustracija / Nezavisne.com

Slučaj se smatrao zatvorenim sve dok u augustu prošle godine nije pronađeno tijelo ubijene Dorote, koja je u vrijeme ubistva imala 29 godina. Tijelo je pronađeno u novoj kući u kojoj je 41-godišnjak živio sa sinom i novom partnericom. Na sudu je rečeno kako je 41-godišnjak ostatke tijela ponio sa sobom nakon što se iselio iz stare i preselio u novu kuću, piše Fenix Magazin, prenosi Index.

Kako javljanju njemački mediji, Poljakinja Dorota je nestala 8. oktobra 2016. godine. U to je vrijeme sa suprugom i sinom živjela u gradiću Süsterseelu. Tog dana, kako je saopćilo državno tužilaštvo, mlada je žena razgovarala sa svojim novim dečkom. Dorota se htjela rastati od supruga. Htjela se sa novom ljubavi i sinom preseliti u južnu Njemačku.

Dorotin suprug je u oktobru 2016. sam otišao na policiju i prijavio nestanak supruge. Prema informacijama istražitelja, Manfred G. je izjavio da se posvađao sa suprugom nakon čega je ona jednostavno pobjegla.

Policija je odmah pokrenula veliku akciju potrage. Pretražili su šumska područja i jezera. Ali stotine policajaca, ronilaca, pasa i stručnjaka sa najnovijom forenzičkom tehnologijom nisu pronašli Dorotu niti ikakav trag.

Odjel za ubistva je od početka sumnjao u suprugovu verziju priče. Süsterseel je gradić sa 1.600 stanovnika, ali u gradu ima kamera. Policija je pregledala snimke, ali nikoga nije bilo na ulicama 18. oktobra 2016. godine.

Policija je sumnjala kako je žena umrla u kući. Istražitelji su sumnjičili supruga, ali nisu imali tijelo.

“Bila je to vrlo nezadovoljavajuća situacija za sve nas. Znali smo ko je počinitelj, ali ga nismo mogli uhapsiti. Kuću u Süsterseelu smo nekoliko puta pretražili, supruga ispitali, ali bez uspjeha”, rekao je istražitelj.

Istražitelji su tek prošlog augusta uspjeli napraviti pomak u slučaju “Dorota”. U šupi kuće u Geilenkirchen-Gillrathu u četvrti Heinsberg, gdje Manfred G. sada živi sa sinom i novom partnericom, policija je pronašla torbu sa dijelovima tijela. Muž je uhapšen.

Državno tužilaštvo pretpostavlja da je Manfred G. svoju suprugu ubio 18. oktobra 2016. iz ljubomore. Vjeruje se da mu je Dorota prije toga priznala da je upoznala novog muškarca.

Zemaljski sud u Aachenu će 15. marta objaviti presudu u slučaju “Dorota”. Manfred G. bi mogao dobiti doživotnu kaznu zatvora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh