Svijet

Kralj Charles oglasio se prvi put od dijagnoze: Vaše lijepe misli su mi najveća utjeha

Kralj Charles dao je svoju prvu službenu izjavu od kad mu je dijagnosticiran rak sa željom da se “srdačno zahvali javnosti” za utjehu i ohrabrenje.

Kralj Charles - Andrew Milligan - Pool/Getty Images

“Želio bih izraziti najsrdačnije hvala za mnoge poruke podrške i lijepe želje koje sam dobio posljednjih dana. Kao što svi oni koji su oboljeli od raka nažalost znaju, takve lijepe misli su najveća utjeha i ohrabrenje”, naveo je Charles u svom saopštenju.

Osim što se zahvalio javnosti na dobrim željama, 75-godišnji monarh se osvrnuo i na svoju odluku da javno otkrije svoju bolest.

“Jednako je ohrabrujuće čuti kako je otkrivanje moje dijagnoze pomoglo o podizanju svijesti u javnosti o ovoj bolesti, a također su ljudi postali upućeni u rad organizacija koje podržavaju pacijente oboljele od raka i njihove porodice širom Ujedinjenog Kraljevstva i širom svijeta”, istaknuo je.

Ističući svoju zahvalnost medicinskim radnicima i dobrotvornim organizacijama za borbu protiv raka Charles je dodao:

“Neizmerno se divim njihovoj neumornoj brizi i posvećenosti”.

Podsjećamo, iz Buckinghamske palače su prije sedam dana saopćili kako kralj Charles boluje od raka.

“Tokom kraljeve nedavne operacije povećane prostate je uočen problem koji izaziva zabrinutost. Naknadni dijagnostički testovi su pokazali da ima rak. Njegovo veličanstvo je danas započelo s tretmanom liječenja, a ljekari su ga savjetovali da odloži prethodno dogovorene obaveze koje podrazumijevaju pojavljivanje u javnosti”, naveli su. prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh