Svijet

Trump: Sada postoje stopostotne šanse za teroristički napad u Americi

Potencijalni republikanski kandidat za predsjednika Donald Trump kritikovao je u Bidenovu administraciju jer je dopustila kontinuirani val migranata na južnoj granici, uspoređujući granicu s “oružjem za masovno uništenje”.

Reuetrs

“Naša granica je postala oružje masovnog uništenja – našeg uništenja”, napisao je u nizu postova na blogu na svojoj medijskoj platformi Truth Social.

Nadalje je istaknuo kako je samo u decembru dokumentirano 302.000 ulazaka migranata, što je okarakterizirao kao “rekord svih vremena”.

“Prije samo tri godine imali smo najjaču i najsigurniju granicu u historiji SAD-a. Danas imamo katastrofu koja se čeka da se dogodi. To je najgora granica u historiji svijeta! To je otvorena rana u našoj nekada velikoj zemlji”, ustvrdio je Trump.

Rekao je da oni koje je opisao kao “teroristi” ulaze u SAD bez ograničenja iz raznih dijelova svijeta, izrazivši uvjerenje da sada postoji “100 postotne šanse” da se dogodi značajan teroristički napad u zemlji.

Tekući spor oko sigurnosti granice između republikanaca i demokrata u Kongresu intenzivirao se ove sedmice nakon odluke Vrhovnog suda da dopusti agentima savezne granične ophodnje da demontiraju fizičke barijere koje je postavio Teksas. Kao odgovor, guverner Teksasa Greg Abbott izrazio je spremnost da se suprotstavi saveznim vlastima.

Većina republikanskih guvernera dala je podršku Teksasu u njegovom sukobu sa saveznom vladom u vezi s inicijativama za poboljšanje granične sigurnosti s Meksikom i rješavanje pitanja ilegalne migracije. prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh