Svijet

Sudar dva britanska ratna broda kod Bahreina VIDEO

U toku je istraga nakon što su se dva britanska ratna broda sudarila u luci u Bahreinu, saopćila je Kraljevska mornarica.

Postoji i snimka sudara koja se masovno dijeli društvenim mrežama. Čini se kako se brod Chiddingfold zabio u brod Bangor koji se nalazio uz samu obalu u bliskoistočnoj luci.

U incidentu nitko nije ozlijeđen, saopćilo je britansko Ministarstvo odbrane, odbivši komentirati prirodu sudara dok istraga traje. Dva se broda nalaze tamo u sklopu dugotrajne prisutnosti Ujedinjenog Kraljevstva u Zaljevu.

Oba su specijalizirana plovila za uklanjanje ili detoniranje mina, te pomažu osigurati siguran tok trgovine kroz vode, navodi Kraljevska mornarica.

– Svjesni smo incidenta koji se odnosi na dvojicu lovaca na mine u Bahreinu. Nema žrtava kao rezultat ovog incidenta i bilo bi neprimjereno dalje komentirati dok istraga traje, poručio je glasnogovornik Ministarstva odbrane za BBC.

U međuvremenu, kontraadmiral Edward Ahlgren istaknuo je da se uzrok sudara “još treba utvrditi”.

– Obučavamo svoje ljude prema najvišim standardima i rigorozno provodimo sigurnosne standarde, ali nažalost, incidenti ove prirode još uvijek se mogu dogoditi, objasnio je za novinsku agenciju PA.

Potpuna i temeljita istraga “već je u toku”, potvrdio je kontraadmiral Ahlgren, “i sve promjene koje bi mogle spriječiti daljnje incidente bit će brzo provedene.” “U međuvremenu, Ujedinjeno Kraljevstvo će nastaviti igrati ključnu ulogu u osiguravanju sigurnosti trgovačkog brodarstva u regiji”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh