Svijet

UDARNO! Izrael bombardovao Damask: Ovo je razlog napada

Pakao rata guta i Siriju

Izraelski raketni napad na glavni grad Sirije Damask ubio je pripadnika iranske Revolucionarne garde i ranio nekolicinu drugih, rekao je za Rojters bezbednosni izvor u regionalnoj prosirijskoj alijansi.Sirijski državni mediji javili su da je verovatni izraelski napad bio usmeren na zgradu u četvrti Maze u Damasku, ne iznoseći više detalja. Drugi lokalni mediji u Siriji izvestili su o eksplozijama koje su se čule širom sirijske prestonice.

Bezbednosni izvor, deo mreže bliske sirijskoj vladi i njenom glavnom savezniku Iranu, rekao je da su višespratnicu koristili iranski savetnici koji podržavaju vladu predsednika Bašara el Asada, i da je potpuno sravnjena sa „precizno ciljanim Izraelske rakete.”

Iz Izraela nije bilo komentara o napadu.

Informacije o napadu kruže i društvenom mrežom “Iks” gde su se pojavili i prvi snimci napada.”Iks-om” kruži i fotografija za koju se tvrdi da pokazuje eksploziju u naselju Maze u Damasku. Esam Al-Amin, šef bolnice Al-Movasat u Damasku, rekao je lokalnom sirijskom izdanju Al-Vatan Online da je njegova bolnica primila jedan leš i tri ranjene osobe, uključujući jednu ženu, nakon napada.

Portparol palestinskog islamskog džihada rekao je Rojtersu da nijedan član njihove grupe nije ranjen u napadu, nakon izveštaja da su neki bili u zgradi koja je bombardovana.

Izrael već dugo sprovodi kampanju bombardovanja ciljeva povezanih sa Iranom u Siriji. Ali prešlo se na smrtonosnije udare nakon napada militanata palestinske grupe Hamas iz Gaze 7. oktobra na Izrael 7. oktobra,piše Srbijadanas

U decembru su u izraelskom udaru ubijena dva pripadnika Garde, a u drugom 25. decembra ubijen je viši savetnik Garde koji je nadgledao vojnu koordinaciju između Sirije i Irana.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh