Svijet

Papa Franjo: Penzionisanje opcija, ali ne u ovom trenutku

Papa Franjo je rekao da bi mogao slijediti primjer svog prethodnika Benedikta XVI i jednog dana otići u penziju, naglašavajući da to trenutno nije na dnevnom redu, prenosi Ansa.

Papa Franjo - ap

– Ostavka je mogućnost otvorena za sve pape – rekao je Franjo voditelju televizijske emisije Fabiju Faziju u emisiji Che Tempo Che Fa na kanalu Nove u nedjelju navečer.

– Ali trenutno to nije u centru mojih misli – kazao je papa.

Argentinski pontifik je dodao da žudi za povratkom u domovinu, jer tamo nije bio 10 godina, i rekao da će u augustu otputovati u Polineziju.

Franjo je branio svoju odluku da dozvoli gej parovima da budu blagoslovljeni, dodajući da “postoji cijena koju treba platiti u smislu samoće”.

Rekao je da je zabrinut zbog ratova širom svijeta i “drame” migranata i “djece koja bivaju odbačena i koja se više ne smiješe”.

– Ovo je kriminalno – rekao je, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh