Svijet

Islandski meteorološki zavod objavio nove informacije o lavi

Islandski meteorološki zavod objavio je novi izvještaj na svojoj web stranici.

U njemu je prikazana situacija u Grindaviku i, između ostalim, navodi se da su nasipi uspjeli usmjeriti tok lave iz veće pukotine prema zapadu.

Dvije pukotine još uvijek izbijaju sjeverno od Grindavíka, veća je u Hagafellu, a manja je na samoj granici grada. Lava teče iz obje pukotine.Manja pukotina, duga oko 100 metara, koja se otvorila danas oko 12 sati, izbacuje lavu unutar gradskih granica i uzrokuje znatnu štetu.

Sjeverna i veća pukotina duga je oko 900 metara i iz nje lava teče uglavnom prema zapadu. Uglavnom je sjeverno od nasipa koji su nedavno izgrađeni.

Količina magme koja teče iz pukotina bit će bolje procijenjena sutra, navodi se u izvještaju,piše Vijesti


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh