Svijet

Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja evakuisala svoja dva otoka

Granate su pale u tampon zonu između dvije zemlje, čime je suspendiran vojni sporazum koji je imao za cilj smanjenje napetosti.

Sjeverna Koreja ispalila je više od 200 artiljerijskih granata uz zapadnu obalu, zbog čega je Južna Koreja naredila evakuaciju svoja dva otoka, piše AFP.Južna Koreja rekla je civilima na otoku Jeonpjeong da se evakuiraju nakon što je Sjeverna Koreja ispalila oko 200 artiljerijskih granata sa svoje zapadne obale, saopćilo je rano jutros ministarstvo odbrane Seula.

– Sjeverna Koreja je u blizini otoka Jeonpjeong ispalila je oko 200 grana – rekao je dužnosnik ministarstva odbrane na brifingu, a lokalni dužnosnici Jeonpjeonga rekli su AFP-u da su civili zamoljeni da se evakuiraju.

Lokalni dužnosnik potom je potvrdio da su i stanovnici drugog otoka zamoljeni da se evakuiraju.

Granate su pale u tampon zonu između dvije zemlje, čime je suspendiran vojni sporazum koji je imao za cilj smanjenje napetosti,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh