Svijet

Valovi tsunamija uočeni na zapadnoj obali Japana, stanovnici pozvani na evakuaciju

Valovi tsunamija uočeni su na zapadnoj obali Japana, dok je stanovništvo pozvano na evakuaciju, javlja Inside Paper, a nakon snažnog zemljotresa magnitude 7.6 po Richteru koji je pogodio ovu zemlju.

Japanska meteorološka agencija prethodno je objavila upozorenje i za tsunami duž regije Ishikawa na zapadnoj obali, u gradovima Niigata i Toyama.

Kako je objavila Agencija, moguće je da bi do tsunamija sa valovima do 5 metara moglo doći u gradu Noto u ishikawi. Za sada nema zabilježenih šteta, kao ni ljudskih žrtava, prenosi Večernji list,pišu Vijesti

Odmah nakon zemljotresa valovi od oko jednog metra pogodili su grad Wajima u istoj prefekturi. U međuvremenu je objavljeno kako se provjeravaju i sve nepravilnosti u svim nuklearnim elektranama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh