Svijet

Nastavljena serija sumnjivih smrti u Rusiji: Još jedan Putinov saveznik pronađen mrtav, “pao kroz prozor”

Vladimir Egorov, saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, pronađen je mrtav u srijedu, javljaju ruski državni mediji.

Vladimir Egorov - N1

Zastupnik gradske dume Toboljska Egorov (46), član Putinove vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, pao je s prozora trećeg kata kuće u ulici Kedrovaya u Tobolsku u Tjumenskoj oblasti, objavio je ruski Telegram kanal Baza, koji je povezan s ruskim sigurnosnim službama, javlja Newsweek.

Ruske dnevne novine Izvestija također su citirale izvor koji kaže da je Egorov mogao pasti kroz prozor s trećeg kata. prenosi n1

To je posljednja u nizu misterioznih smrti u koje su umiješane istaknute ruske ličnosti otkako su snage predsjednika Vladimira Putina napale Ukrajinu prošle veljače.

Ruska publikacija 72.ru citirala je jednog očevidca koji je rekao da je Egorov pao s prozora na trećem katu, a drugi je rekao da je imao “problema sa srcem”. Navedeno je da će biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Ruska televizijska postaja REN TV na sličan je način izvijestila da se pretpostavlja da je Egorov pao s prozora na trećem katu.

Tiskovna služba Istražne uprave za regiju Tyumen rekla je ruskoj državnoj novinskoj agenciji RIA Novosti da istražitelji “utvrđuju sve okolnosti incidenta”.

Prošle godine Egorov je postao jedan od najbogatijih zastupnika u Toboljsku, s prihodom od 9,1 milijuna rubalja (oko 100.500 dolara), navedeno je i da je od 2007. do 2014. Egorov bio na čelu Odbora za zemljišne odnose i šumarstvo regije. On je 2016. godine osuđen na zatvorski rad zbog nenaplate zakupnine od gospodarstvenika za zakup općinskog zemljišta, ali je kazna kasnije ipak odbijena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh