Svijet

NATO na oprezu: Stoltenberg o upadu rakete u vazdušni prostor Poljske

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da zapadna alijansa prati situaciju i da će ostati na oprezu, nakon što je u vazdušni prostor Poljske ušao nepoznati objekat za koji se veruje da je ruska raketa ispaljena iz Ukrajine. Stoltenberg je na društvenoj mreži X napisao da je o tom incidentu razgovarao sa Andžejom

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da zapadna alijansa prati situaciju i da će ostati na oprezu, nakon što je u vazdušni prostor Poljske ušao nepoznati objekat za koji se veruje da je ruska raketa ispaljena iz Ukrajine.

Stoltenberg je na društvenoj mreži X napisao da je o tom incidentu razgovarao sa Andžejom Dudom, predsednikom Poljske, članice NATO-a.

„Razgovarao sam sa predsednikom Andžejom Dudom o raketnom incidentu u Poljskoj. NATO izražava solidarnost sa svojim cenjenim saveznikom, prati situaciju i ostaćemo u kontaktu dok se činjenice utvrđuju. NATO će i dalje biti na oprezu“, naveo je Stoltenberg.

Načelnik Generalštaba Vojske Poljske Vjeslav Kukula izjavio je ranije danas da je nepoznati objekat, koji je jutros preleteo deo poljske teritorije, „po svemu sudeći ruska raketa koja je upala u poljski vazdušni prostor“.

Posle vanrednog sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost Poljske, koji je sazvao Duda, general Maćej Kliš rekao je novinarima da je nepoznati objekat ušao oko 40 kilometara u poljski vazdušni prostor i da ga je napustio za manje od tri minuta.

Ukrajinski zvaničnici su danas saopštili da je Rusija prethodne noći izvela najveći vazdušni napad na Ukrajinu od početka invazije u februaru prošle godine, sa 122 rakete i 36 dronova. Naveli su da je poginulo najmanje 27 civila i da je nepoznat broj ljudi ostao zatrpan u ruševinama, nakon što su u napadu pogođeni porodilište, stambene zgrade i škole, prenosi Danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh