Svijet

Putin: Rusija će ili biti suverena sila, ili je neće biti

Rusija će ili biti samodovoljna suverena sila, ili je uopšte neće biti, to moramo zapamtiti, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Vladimir Putin - bhrt

I uz razlike u stavovima sve odgovorne političke snage moraju imati na umu da je glavna stvar sudbina i interesi Rusije, nade i snovi naše djece, a sve odluke ćemo donositi sami bez tuđih sugestija iz inostranstva.

On je naveo da Rusija ne može, kao neke zemlje, da se odrekne svog suvereniteta i bude nečiji satelit.

– Uvijek, uprkos svim razlikama u stavovima, sve odgovorne političke snage moraju imati na umu da je za nas glavno sudbina, interesi Rusije, sreća, nade, snovi naše djece i pravo naše zemlje da bude jaka. Dodao bih i pravo i potreba, životna potreba da budemo jaki. To znači da sve što je sekundarno nepotrebno, što nas dijeli, mora se odbaciti i, naravno, sve odluke moramo i donosićemo samo sami, bez tuđih sugestija iz inostranstva – rekao je predsjednik na kongresu partije Јedinstvena Rusija.

Pokušaji narušavanja međunacionalne, međuverske i građanske usaglašenosti predstavljaju izdaju i zločin protiv Rusije, dodao je Putin.

On je istakao da su Rusija i partija Јedinstvena Rusija pred istorijskim izazovima koji zahtijevaju jedinstvo svih patriotskih snaga u zemlji.

Prema njegovim riječima, za Јedinstvenu Rusiju, “za naše pristalice, koji predstavljaju čitavo naše multinacionalno društvo, sve regione, društvene i profesionalne grupe – to prije svega znači spremnost za naporan rad, spremnost da idemo naprijed, da postignemo više”.

Ruska država i partija Јedinstvena Rusija, zajedno sa narodom Rusije moraće da brani suverenitet zemlje, jača njen razvoj i radi na konsolidaciji društva, rekao je predsednik.

– Zajedno sa svim narodima Rusije branimo suverenitet, slobodu, bezbjednost Rusije, sve što nam je drago, našu istoriju, kulturu, vrijednosti i tradiciju. Јačamo privredu, društvenu sferu, naučni i tehnološki potencijal u interesu ljudi, blagostanje miliona ruskih porodica i, naravno, rad na konsolidaciji društva – naveo je Putin,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh