Svijet

Ukrajinski političar upao na sjednicu i bacio tri bombe, ima mrtvih i mnogo ranjenih

Nevjerovatne scene stižu iz Ukrajine, gdje je jedan član seoskog vijeća detonirao najmanje tri bombe u zgradi lokalne uprave u Keretskom u Zakarpatskoj oblasti.

Informacije je saopštila Nacionalna policija, a prema preliminarnim informacijama, najmanje jedna osoba je poginula dok ih je 26 ranjeno. Od njih je šest u teškom stanju, piše Kyiv Independent.

Sjednica je prenošena uživo na Facebooku, a na snimku se vidi momenat kada muškarac ulazi u prostoriju i baca tri bombe, koje potom eksplodiraju i uzrokuju histeriju i haos.

Nije poznato je li čovjek koji je aktivirao granate ranjen ili ubijen, a iz policije su poručili kako se incident istražuje kao potencijalni teroristički napad.

Pozadina priče

Vlasti nisu objavile identitet osumnjičenog počinitelja, ali Ukrajinska Pravda i drugi mediji pišu da je riječ o Serhiju Batrinu, članu stranke Sluga naroda.

Snimka prikazuje čovjeka kako ulazi u prostoriju tokom žestoke rasprave, otprilike 90 minuta nakon što je sastanak počeo, a zatim stoji pokraj vrata oko pola minute prije nego što baci tri bombe na sredinu sobe.

Regionalna medijska kuća Zakarpattia24 podijelila je video u kojem se Batrin žali na druge lokalne zvaničnike. Zakarpattia24 također je rekao da se Batrin ranije svađao s kolegama koji su podržali povećanje plaće za čelnika seoskog vijeća.

Prije nego što je detonirao granate, Batrin se navodno posvađao i sa svojim saradnicima koji su odbili stati na njegovu stranu. Zakarpattia24 piše kako je Batrin nakon toga otišao i vratio se s granatama. Mnogi Ukrajinci imaju pristup oružju zbog rata s Rusijom, ali još nema dokaza da je napad direktno povezan sa sukobom.

Snimak ovog nevjerovatnog incidenta možete pogledati

????️ ????️ MIRA ESTO.
⚠️ Estás en una reunión y de pronto…

Según los medios de comunicación _ucranianos_, el _ataque a la reunión del consejo _rural de _Keretsk_ fue perpetrado por _Sergey_ _Batrin_ diputado del partido ????Siervo_ del Pueblo de
????_Zelensky_

???? 1 MUERTO- 26 HERIDOS pic.twitter.com/AkQzZdwTrj

— Milva Gauto (@MilvaGauto) December 15, 2023

“>OVDJE. Upozoravamo vas da je snimak uznemirujući.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh