Svijet

Netanyahu: Nećemo pokleknuti pod međunarodnim pritiskom

Izraelski premijer Netanyahu kaže da će pojas Gaze biti pod izraelskom vojnom kontrolom nakon rata, izvijestio je IBBO (Israeli Public Broadcasting Corporation).

Pojas će biti pod kontrolom izraelske vojske. Nakon rata, u Gazi će djelovati civilna uprava, a pojas će biti rehabilitovan pod vodstvom zaljevskih država. Nećemo pokleknuti pod međunarodnim pritiskom, rekao je Netanyahu.

Predsjednik Biden je u više navrata izrazio želju da vidi palestinske vlasti da ponovno ujedine okupiranu Zapadnu obalu i pojas Gaze i da izbjegnu izraelsku okupaciju ili smanjenje palestinskih teritorija.

Netanyahu je rekao da njegova vlada ne isključuje mogućnost rata protiv palestinskih snaga na Zapadnoj obali i pravi planove za vanredne situacije kako bi odgovorila na takav događaj,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh