Svijet

PUTIN SLETEO U ABU DABI! Očekuje se razgovor sa Mohamedom bin Zajedom!

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je danas u Abu Dabi, prestonicu Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde će razgovarati sa predsednikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom.

Vladimir Putin - Twitter

Planirano je da Putin i El Nahjan razgovaraju o stanju i perspektivama daljeg razvoja saradnje dve zemlje, a na dnevnom redu će biti i aktuelna međunarodna pitanja sa akcentom na stanje stvari u regionu Bliskog istoka.

Ovo će biti drugi sastanak lidera ove godine, a prethodni je održan u junu, na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Sankt Peterburgu, gde su UAE bili predstavljeni u počasnom statusu “zemlje gosta”.

Ruskog lidera prati brojna delegacija, u kojoj su ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prvi potpredsednik Vlade Ruske Federacije Andrej Belousov, šef Ministarstva industrije i trgovine Denis Manturov, potpredsednik Vlade Aleksandar Novak, direktor Centralne banke Elvira Nabiulina, šef Roskosmosa Jurij Borisov, šef Rosatoma Aleksej Lihačov i direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) Kiril Dmitrijev.

U delegaciji su i predstavnici poslovne zajednice.

Nakon razgovora u Abu Dabiju, Putin će se uputiti u Rijad, gde bi trebalo da se sastane sa prestolonaslednikom i predsedavajućim Saveta ministara Saudijske Arabije Mohamedom bin Salmanom el Saudom, prenosi RIA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh