Svijet

Papa: Osjećam se mnogo bolje, ali ne mogu da pričam dugo

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja, koji boluje od upale pluća, izjavio je danas da osjeća mnogo bolje, iako i dalje mora da ograničava dužinu govora, javlja Rojters.

papa Franjo - Twitter

“Mnogo sam bolje, ali imam poteškoća i kada pričam mnogo”, rekao je papa na početku svoje nedjeljne audijencije, tražeći od pomoćnika da pročita glavni tekst u njegovo ime.

Papa Franja, koji ovog mjeseca puni 87 godina, stigao je u vatikansku salu za prijem uz pomoć štapa. Kratko govoreći vrlo tihim glasom, on je na kraju audijencije pozvao na molitve za narod Ukrajine, Izraela i okupiranih palestinskih teritorija, koji pate od posljedica rata.

“Rat je uvijek poraz, niko ne pobjeđuje, svi gube, samo proizvođači oružja dobijaju”, rekao je on.

Papa je prošle nedJelje, po savJetu ljekara, zbog gripa i infekcije pluća, otkazao planirano putovanje na klimatski samit u Dubaiju COP28, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh