Svijet

Harec: Izraelski helikopter otvarao vatru i na hamasovce i na Izraelce

U novom izvještaju u subotu otkriveno je da je izraelski vojni helikopter pucao na naoružane palestinske napadače, ali je ranio Izraelce koji su bili na festivalu tokom napada Hamasa na Izrael 7. oktobra, javlja Anadolija.

Policijskom istragom utvrđeno je da je izraelski vojni helikopter koji je pucao na pripadnike Hamasa na festivalu ‘Nova’ očigledno pogodio i neke učesnike muzičkog festivala, ‘Nova’, koji je održavan u blizini Gaze, objavio je izraelski opozicioni list Harec.

Pilot je takođe priznao da je u početku pucao na sve automobile, ne znajući koji su Hamas, a koji civili.

Izraelski premijer Netanjahu krije od izraelske javnosti da je izraelska vojska bila najveći koljač 7. oktobra, kada su pripadnici Hamasa upali na teritoriju južnog Izraela, piše Harec.

“Muzički festival pored geta Gaza održan je uz znanje vojske da nema adekvatnog obezbeđenja! A evo još dokaza iz policijskog izvora koji navodi da je helikopter Apač koji je otvorio vatru pogodio i učesnike festivala. Kakav nered i kakav prikaz arogantne izraelske oholosti. Mislim da razotkrivanje nesposobnosti i velikog neuspjeha obavještajnih i bezbjednosnih snaga dijelom objašnjava genocidno osvetničko raspoloženje izraelske države”,prenosi Pcnen.com


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh