Svijet

Novi problem za Palestince, nevrijeme uništilo izbjegličke kampove u Gazi

Nepovoljni vremenski uslovi dodatno su otežali ionako teške živote većine Palestinaca koji se trenutno nalaze u izbjegličkim kampovima u Gazi.

Jak vjetar i kiša u ovoj regiji koji su pali tokom noći uništili su šatore u kojima je stacionirano palestinsko stanovništvo.

Palestinci pokušavaju da kantama i metlama koliko toliko očiste vodu koja je ušla u šatore koje su postavili u dvorištu škole u kojoj su se sklonili od izraelskog terora.

Palestinska državna televizija emitovala je snimak palestinske porodice koja živi u šatoru na jugu Pojasa Gaze.

“Uništeno je sve u šatoru, čak i dječija odjeća. Napustili smo naše kuće na sjeveru sa odjećom koju smo nosili. Nemamo drugu odjeću”, kazala je jedna Palestinka. Dodatni problem je taj što je većina djece već sada u mokroj odjeći, jer druge nemaju,pišu Vijesti

Palestinac Abdulah, koji je pokušavao izbaciti vodu iz jednog šatora rekao je: “Sve je mokro, vidite našu situaciju. Gdje su humanitarne organizacije? Ako neko ima malo ljudskosti u sebi, neka dođe i vidi u kakvoj smo situaciji.”

Napadi izraelske vojske ne jenjavaju ni 39. dan, a za to vrijeme ubijeno je više od 11 hiljada Palestinaca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh