Svijet

Porodica premijera Škotske se vratila iz Gaze

Porodica premijera Škotske Humze Yousafa vratila se u Škotsku nakon što je četiri sedmice bila zarobljena u Gazi. Porodica se ponovo okupila nakon što su u petak uspjeli preći u Egipat.

Elizabeth El-Nakla i njenom suprugu Magedu, roditeljima Yousafove supruge Nadie bilo je dozvoljeno da napuste Gazu preko prelaza Rafah.

Premijer Škotske je potvrdio vijest na X, nekadašnjem Twitteru, i objavio fotografiju ponovnog okupljanja.

“Drago mi je što mogu reći da je moja porodica sigurna i da su se vratili kući.”

Neki od rođaka premijera Yousafa koji nemaju pasoše Ujedinjenog Kraljevstva ostaju u Gazi.

Mi smo, naravno, ushićeni, ali moj svekar je rekao, “Moje srce je slomljeno na dva dijela, i sa mojom mamom, sinom i unucima u Gazi.” Tada se slomio govoreći mi kako je bilo teško rastati se s njima, napisao je premijer Škotske.

“Naše misli ostaju sa onima koji ne mogu otići i zarobljeni su u ratnoj zoni. Nastavit ćemo dizati svoj glas za mir i zaustavljanje ubijanja nedužnih muškaraca, žena i djece u Gazi.

“Ovo je bilo traumatskih nekoliko sedmica. Ne mogu početi da vam govorim kakav je uticaj to imalo na Nadiju i našu porodicu, posebno na moju tazbinu. Siguran sam da će s vremenom ispričati svoju priču. U međuvremenu, tražimo da se poštuje njihova privatnost”, naveo je škotski premijer.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh