Svijet

Zelenski: Ukrajina treba rezultate svaki dan, stalni napreci na bojištu su važni

Borbe za Avdivku i Marjinku u blizini istočnog grada Donjecka trenutno su osobito teške. Prema ukrajinskom Glavnom stožeru, više od 20 ruskih napada odbijeno je u svakom od ovih sektora na bojišnicama

Volodimir Zelenski - agencije

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u nedjelju je naglasio važnost oslobađanja ukrajinskih područja koja su pod ruskom okupacijom.

Ukrajina treba rezultate svaki dan, naglasio je, dodavši da su “stalni napreci na bojištu” važni.

– Čak i samo jedan kilometar, ili 500 metara, no svaki dan unaprjeđujemo ukrajinske pozicije, da stavimo pritisak na okupatore- rekao je Zelenski u svome večernjem obraćanju.

Borbe za Avdivku i Marjinku u blizini istočnog grada Donjecka trenutno su osobito teške. Prema ukrajinskom Glavnom stožeru, više od 20 ruskih napada odbijeno je u svakom od ovih sektora na bojišnicama.

Ukrajina se od ruske agresije brani 20 mjeseci.

Zelenski je rekao da je telefonski razgovarao s katarskim emirom, Tamimom bin Hamadom Al Thanijem. Razgovarali su o ulozi Katara u posredovanju u puštanju Ukrajinaca koje Rusija drži zatočene.

Ranije ovaj tjedan, četvero ukrajinske djece i mladih vratilo se u Ukrajinu iz Rusije nakon posredovanja Katara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh