Svijet

UDARNO!Izveden napad dronom na bazu SAD i naftno polje u Siriji

Sirijski opozicioni aktivisti rekli su da je danas izveden napad dronovima na američku bazu u istočnoj Siriji i na naftno postrojenje koje se nalazi u blizini, ali nema informacija o žrtvama.

Navodi se da je napad delo boraca sa sedištem u Iranu koji su raspoređeni u istočnoj Siriji i zapadnom Iraku.

Američka vojska nije odmah odgovorila na zahteve AP za potvrdu.

Evropski aktivista Omar Abu Lejla, koji je na čelu medijske kuće Deir ez Zor 24, rekao je da su tri drona sa eksplozivom pogodila danas gasno polje Konoko u istočnoj provinciji Deir el Zor koja se graniči sa Irakom.Opozicioni ratni posmatrač Rami Abdurahman iz Sirijske opservatorije za ljudska prava, sa sedištem u Velikoj Britaniji, rekao je da se na gasnom polju Konoko čulo pet eksplozija.

Opservatorija je saopštila da su tri drona napala i američku bazu Tanf u istočnoj Siriji blizu mesta gde se sastaju granice Sirije, Jordana i Iraka. Rečeno je da su dva drona oborena pre nego što su stigla do svojih ciljeva, dok je treći pogodio bazu, nanevši materijalnu štetu.

Otkako su borbe u Gazi počele 7. oktobra, borci koje podržava Iran bili su u pripravnosti u regionu dok SAD šalju nosače aviona i ratne brodove u region.

Pripadnici koalicionih snaga lakše su ranjeni u Iraku u nizu napada dronovima od utorka na američke baze u Iraku.

Prethodno je libanska TV El Majadin povezana s Iranom javila da su dve američke vojne baze u Siriji napadnute, jedna raketom, a druga dronom.

Zasad nema zvaničnih potvrda o tim napadima, prenosi Rojters.

Prema tvrdnjama te libanske TV, napad na bazu El Tanf blizu sirijske granice s Irakom i Jordanom izveden je dronom, a raketom je napadnuta baza Konoko, na području regiona Deir el Zor na severu Sirije,piše Srbijadanas


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh