Svijet

Čelnik Hamasa poručio: SAD je odgovoran za napad na bolnicu u Gazi. Ovo će biti prekretnica…

Izrael je odbacio tvrdnje da oni stoje iza napada. Kažu da je eksplozija uzrokovala raketa paramilitarne organizacije Palestinski islamistički džihad. ..

Sjedinjene Američke Države odgovorne su za napad na bolnicu u Gazi u kojem su ubijene stotine ljudi, rekao je u utorak navečer čelnik Hamasa Ismail Hanija, jer je Washington dao Izraelu “pokriće za njegovu agresiju”.

“Masakr u bolnici potvrđuje brutalnost neprijatelja i razmjere osjećaja poraženosti”, izjavio je Hanija u televizijskom obraćanju, prenosi Hina.

Istaknuo je da će napad biti “nova prekretnica” i pozvao Palestince da “izađu van i suprotstave se okupaciji i (židovskim) naseljenicima”.

Također je pozvao Arape i muslimane diljem svijeta na prosvjede protiv Izraela.

U izraelskom zračnom napadu na bolnicu u Gazi u utorak navečer ubijene su stotine ljudi, objavili su Palestinci.

Ministarstvo zdravstva palestinskog teritorija pod Hamasovom upravom objavilo je da je “200 do 300 mučenika” ubijeno u bombardiranju kruga bolnice Ahlija Araba u središtu grada. Šef civilne zaštite je televiziji Al-Jazeera izjavio da je u napadu ubijeno i ranjeno najmanje 500 ljudi.

Izrael je odbacio tvrdnje da oni stoje iza napada. Kažu da je eksplozija uzrokovala raketa paramilitarne organizacije Palestinski islamistički džihad.

Ali i oni su se oglasili i odbacili izraelske navode…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh