Svijet

Biden protiv okupacije Gaze: Mora postojati palestinska država

Američki predsjednik Joe Biden upozorio je Izrael da ne okupira Gazu u jednom od svojih najznačajnijih javnih poziva na suzdržanost dok Izraelci odgovaraju na napade Hamasa.

U intervjuu za “60 minuta” CBS-a koji je emitovan u nedjelju, Biden je rekao da bi bila “velika greška” da Izrael okupira Gazu.

Izrael je signalizirao da se priprema za kopnenu invaziju na Gazu, čak i dok humanitarna kriza raste unutar obalne palestinske enklave.

Biden je pozvao na zaštitu civila, a Sjedinjene Države rade na ublažavanju nestašica hrane, vode i plina.

“Ono što se dogodilo u Gazi, po mom mišljenju, je Hamas, a ekstremni elementi Hamasa ne predstavljaju sav palestinski narod”, rekao je Biden novinaru Scottu Pelleyju.

Biden je rekao da vjeruje da Hamas treba potpuno eliminisati, “ali treba postojati Palestinska uprava”. Mora postojati put do palestinske države”, rekao je, pišu Vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh