Svijet

OGLASIO SE PUTIN: “Sada je najbitnije zaustaviti krvoproliće”

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u petak da bi izraelska kopnena operacija u Gazi rezultirala nivoom civilnih žrtava koji bi bio “apsolutno neprihvatljiv”.

Putin je to izjavio nakon što je izraelska vojska pozvala sve civile grada Gaze, više od milion ljudi, da se presele na jug u roku od 24 sata, jer je nagomilala tenkove uoči očekivane kopnene invazije kao odgovor na razorni napad palestinske oružane grupe Hamas tokom vikenda.

Putin je kazao da je upotreba teškog naoružanja u stambenim kvartovima “prepuna ozbiljnih posljedica za sve strane”.

“I što je najvažnije, civilne žrtve će biti apsolutno neprihvatljive. Sada je najbitnije zaustaviti krvoproliće”, izjavio je ruski čelnik, prenosi Reuters.

Neprihvatljiva blokada Gaze”

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je uporedio izraelsku blokadu pojasa Gaze sa opsadom Lenjingrada od nacističke Njemačke tokom Drugog svjetskog rata i pozvao da se rješenje sukoba postigne posredovanjem. prenosi novi

Putin je rekao da je izraelska blokada Gaze neprihvatljiva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh