Svijet

Albares: Španija protiv obustave slanja pomoći Palestini

Španija se protivi predloženoj suspenziji slanja pomoći iz EU Palestincima, izjavio je vršilac dužnosti španskog ministra vanjskih poslova Jose Manuel Albares.

Jose Manuel Albares - agencije

On je tokom gostovanja na radio-stanici “Cadena ser” rekao da će Palestincima vjerovatno trebati više pomoći u bliskoj budućnosti, nakon novih sukoba Izraela i Hamasa.

“Ova saradnja mora da se nastavi. Ne možemo miješati Hamas, koji je na evropskoj listi terorističkih grupa, sa palestinskim narodom, Palestinskom upravom i organizacijama UN na terenu”, istakao je Albares.

Albares je dodao da bi obustavljanje slanja pomoći Palestincima bilo “kontraproduktivno”.

Ministri vanjskih poslova EU sastaće se kasnije danas kako bi razgovarali o novoj eskalaciji sukoba Izraela i Palestinaca, nakon što je evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji u objavi na društvenoj mreži “X” naveo da su suspendovana sva plaćanja Palestincima.

Evropska komisija je nakon toga reagovala objavom da isplate nisu suspendovane, već da se trenutno samo preispituje slanje pomoći na palestinske teritorije, prenosi Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh