Svijet

OTKRIVENO KAKO JE IZRAEL NASJEO: Taktika Hamasa o kojoj bruji planeta, prevarili su sve saveznike neprijatelja

Anonimna osoba je za britanski “Rojters” ispričala taktiku Hamasa kojom je Izrael nasjeo i pomislio da neće biti novog oružanog sukoba.

Hamas - novi

Izvor blizak Hamasu je rekao da je ta ekstremistička islamistička organizacija vodila višegodišnju kampanju kojom su uspjeli da navedu Izrael da neće doći do oružanog sukoba.

“Hamas se Izraelu predstavljao da nije spreman za borbu. Koristio je obavještajnu taktiku dovođenja u zabludu Izrael u proteklim mjesecima. Stvorili su utisak da ne žele da idu u sukob, dok su se pripremali za ovu operaciju. Izrael ih je sigurno primijetio ali je bio ubjeđen da Hamas ne želi sukob”, naveo je izvor.

Bivši izraelski savjetnik Jakov Amidrod je izjavio da su neke zemlje koje su saveznici Izraela povjerovale da Hamas ne želi sukob i da time pokazuju “odgovornost”. Pojavile su se informacije u medijima da je egipatska tajna služba obavestila Izraelce da se “sprema nešto veliko”, ali je Izrael ignorisao to.

“Mi smo glupo počeli da vjerujemo da je to istina, pa smo pogriješili. Nećemo napraviti tu grešku ponovo i uništićemo Hamas, polako ali sigurno”, kazao je Amidrod. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh