Svijet

Broj mrtvih u ruskom napadu na prodavnicu hrane u Ukrajini porastao na 49

Broj mrtvih u napadu na trgovinu porastao je na 49, objavio je Andrij Jermak, šef ureda ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Podsjećamo, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski danas je objavio da je u ruskom raketiranju na istoku Ukrajine ubijeno 48 ljudi.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je najmanje 48 ljudi je poginulo nakon što je ruski projektil pogodio prodavnicu hrane u Ukrajini.

On je na Telegramu rekao da je u napadu pogođeno selo u sjeveroistočnom regionu Harkova.”Od ovog trenutka poznato je više od 48 mrtvih. Moja saučešće svima koji su izgubili najmilije! Pomoć se pruža ranjenima”, rekao je Zelenski.

Dodao je da se ruski teror mora zaustaviti, te da svi koji pomažu Rusiji da zaobiđe sankcije kriminalci.

“Svi koji do sada podržavaju Rusiju podržavaju zlo. Rusiji su ovi i slični teroristički napadi potrebni samo za jedno: da svoju genocidnu agresiju učini novom normom za cijeli svijet. I zahvaljujem svakom lideru, svakom narodu koji nas podržava u zaštiti života!”, napisao je Zelenski,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh