Svijet

Dmitrij Peskov: Rusija je spremna na sve prijetnje iz Poljske

Rekao je da je Rusija svjesna napetosti između Varšave i Kijeva te da će one rasti.

Dmitrij Peskov - Bgnews.me

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov tokom svog dnevnog obraćanja novinarima kazao je da je Rusija spremna na sve prijetnje iz Poljske, koju je opisao kao agresivnu zemlju i neugodnog susjeda Bjelorusije.

Rekao je da je Rusija svjesna napetosti između Varšave i Kijeva te da će one rasti.

“Neizbježno će se povećati napetosti između Kijeva i drugih europskih prijestolnica”, ustvrdio je. Rekao je da će Vladimir Putin uskoro razgovarati s turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom, ali nije naveo određen datum, piše The Guardian.

Dodao je da se nije promijenio stav Rusije o crnomorskom sporazumu o žitaricama i da će se Moskva vratiti dogovoru kada zapadne zemlje ispune svoja obećanja. Peskov je sugerirao da će Rusija tužiti strane vlade ako uvedu bilo kakav porez na nepredviđenu dobit ruskim tvrtkama ili zamrznutu rusku imovinu, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh