Svijet

Najveći napad na Rusiju od početka rata: STIŽU PRVI SNIMCI

Ukrajinski dronovi gađali su šest ruskih regija u najvećem koordiniranom napadu dronovima od početka rata.

U Pskovu, gdje su oštećena četiri vojna zrakoplova, regionalni guverner Mihail Vedernikov otkazao je sve letove u zračnu luku i iz nje dok se ne procijeni šteta, piše N1.
Nepotvrđena izvješća medija govore da je između 10 i 20 dronova moglo napasti zračnu luku. Više bespilotnih letjelica oboreno je iznad Orjola, Brijanska, Rijazana, Kaluge i moskovske regije koja okružuje glavni grad Rusije, prema Ministarstvu obrane.

Napad dronovima na aerodrom u Pskovu nije jedini napad na ruskom teritoriju zabilježen sinoć. Ruski dužnosnici javljaju o napadu bespilotnih letjelica u regijama Brijansk, Kaluga, Orlov i Rijazan, baš kao i na Krimu, ukrajinskom poluotoku koji su Rusi anektirali 2014. godine.

Zračna luka Pskov u zapadnoj Rusiji danas će biti zatvorena za civilne letove, objavila je ruska agenciji za zračni promet. Odluka je donesena nako izvješća da su u toj zračnoj luci tijekom noći oštećeni vojni teretni zrakoplovi. Prema njezinoj web stranici, zračna luka ima manji broj odredišta, koja uključuju Kaljingrad, Moskvu, Soči, Kazan i Minsk.

Pskov je grad blizu sjeverozapadne granice Rusije – blizu Estonije i Latvije. Nalazi se oko 350 km južno od St Petersburga i više od 700 km od Moskve. Zračna luka nalazi se na istočnoj strani grada i služi kao čvorište vojnih zrakoplova uz civilne letove za nekoliko odredišta u blizini.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh