Svijet

Morski pas napao kupača u plićaku: Hitno zatvorene sve plaže

Smatra se da je ovo prvi napad morskog psa u regiji Valensije od 2016. godine.

Morski pas - Morski.TV

Jednog kupača je u Španiji napao morski pas, a lokalni mediji javljaju da se životinja sudarila sa kupačem te mu je iz straha i zbunjenosti zarila zube u stopalo.

Čovek je navodno stajao u plićaku kada se morski pas zaleteo u njegovu nogu, a zatim ga ugrizao. More oko njega je zatim postalo crveno.

Plaža Rabdells na kojoj se to dogodilo nalazi se u opštini Oliva južno od Valensije. Tamošnji zvaničnici su naredili zatvaranje svih plaža duž obale u blizni koje se nalaze i ostrva Majorka, Menorka i Formentera, dok traje istraga nakon ovog incidenta.

Napadnuti kupač je za regionalne novine Las Provincias rekao da je video senku u moru, zatim osetio udarac na levoj nozi, a onda i ugriz u desno stopalo.

Tada mu je proradio adrenalin dok je pokušavao da pronađe pomoć bez da uplaši i druge kupače. U tom trenutku nije bio svestan da ga je napao morski pas.

“Nije bilo vremena za strah. Primetio sam krv pa sam ušao u more da ne uzbunim sve.”

Daily mail javlja da se radi o lokalnom stanovniku. Nakon svega je ipak izašao iz mora i potražio lekarsku pomoć. Povreda mu je sanirana u lokalnom domu zdravlja, a dobio je i vakcinu protiv tetanusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh