Svijet

Litva zatvara dva granična prijelaza s Bjelorusijom: “Da, razlog je Wagner”

Litva je objavila da će privremeno obustaviti promet na dva granična prijelaza između Litve i Bjelorusije zbog zabrinutosti oko Wagnerovih snaga, navodi se u priopćenju za tisak iz ureda litvanske Vlade.

Granični prijelazi Šumskas i Tverečius bit će privremeno obustavljeni počevši od petka, navodi se u priopćenju. Litva dijeli šest graničnih prijelaza s Bjelorusijom.

Ministrica unutarnjih poslova Litve, Agnė Bilotaitė (na slici gore), rekla je da je zatvaranje graničnih prijelaza odgovor na nedavno premještanje Wagnerovih snaga u Bjelorusiju, navodi se u priopćenju za javnost.

“Ova je odluka jedna od preventivnih mjera usmjerenih na upravljanje novonastalim prijetnjama nacionalnoj sigurnosti i mogućim provokacijama na granici. To će graničnim službenicima omogućiti preraspodjelu svojih kapaciteta na granici s Bjelorusijom i posvetiti još veću pozornost zaštiti državne granice”, rekla je Bilotaitė.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh