Svijet

Volodimir Zelenski: Ako Rusija nastavi napadati u Crnom moru, uzvratit ćemo

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je sinoć u videu da će Ukrajina uzvratiti Rusiji u Crnom moru kako bi osigurala da njezine vode nisu blokirane i da može uvoziti i izvoziti žitarice i drugu robu.

Volodimir Zelenski - facebook

Ova poruka dolazi nekoliko dana nakon što su ukrajinski pomorski dronovi puni eksploziva oštetili ruski ratni brod u blizini velike ruske luke i udarili u ruski tanker.

Zelenski je rekao: “Ako Rusija nastavi dominirati Crnim morem, izvan svog teritorija, i ponovno nas blokirati ili pucati, lansirati projektile na naše luke, Ukrajina će učiniti isto”, poručio je dodavši kako se radi o odbrani. “Nemamo toliko brodova. Ali trebaju jasno shvatiti da će do kraja rata imati nula brodova, nula”, dodao je.

Pozvao je Rusiju da prestane ispaljivati projektile i bespilotne letjelice na ukrajinske luke i da dopusti trgovinu, u komentarima datim na brifingu s novinarima iz zemalja Latinske Amerike, prenosi Reuters.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh