Svijet

Pao snijeg u Austriji usred ljeta: U pojedinim dijelovima zemlje naređena upotreba lanaca

Snijeg je pao i u 1.970 metara visokom Lunerzeu u planinama Ratikon

Austrija - Twitter

U Austriji je usred avgusta pao snijeg, a u pojedinim dijelovima te zemlje vozačima je čak naređena i upotreba zimske opreme, javlja “Kronen Zeitung”.

Forarlberg i Tirol su bili daleko manje pogođeni obilnim kišama proteklih dana od drugih regiona u Austriji. Sada se, međutim, Zapad proslavio vremenskim prilikama – u ponedjeljak ujutru, opći zahtjev za lance morao je da bude nametnut na visokoalpskom putu Silvreta, navodi list.

Teško za povjerovati, ali istinito – od jutarnjih sati postoji opća obaveza korištenja lanaca između granica Tirola i Forarlberga na 2.032 metra visokom Bilerhoeu i naplatnoj stanici u opštini Partenen (1.051 metar).

Dok je snježna granica u nedjelju navečer bila i dalje na visini od 2.000 metara nadmorske visine, tokom noći je značajno opala. Iz tog razloga, opća obaveza korištenja lanaca morala je biti propisana na krivudavom prolazu, koji je veoma popularan kod turista, između Forarlberg Montafona i tirolskog Pacnauntala. Međutim, ovo je ukinuto nešto poslije 8 sati ujutru.

Snijeg je pao i u 1.970 metara visokom Lunerzeu u planinama Ratikon, ali se očekuje da će se tokom dana istopiti. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh