Svijet

Poginulo 16 ljudi usljed pada krana

Najmanje 16 radnika poginulo je usljed rušenja krana na mjestu izgradnje mosta u indijskoj državi Maharaštra, izjavili su zvaničnici.

Nesreća u Indiji

Oni su rekli da se strahuje da je još nekoliko radnika zarobljeno ispod srušenog krana.

Snimci objavljeni na televiziji prikazuju oštećene ostatke krana izvaljene na tlu između stubova mosta blizu područja Šahapur, na oko 80 kilometara od grada Mumbaja.

Zvaničnik Državnih snaga za odgovor na katastrofe Mohsen Šahidi rekao je da spasilački timovi pokušavaju da izvuku tijela i da je do sada prijavljeno da je poginulo 16 ljudi.

Premijer Indije Narendra Modi uputio je poruku saučešća porodicama poginulih.

Njegov kabinet odredio je naknadu za porodice poginulih u iznosu od po 2.430 dolara, a za povrijeđene po 608 dolara, pišu Vijesti.ba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh