Svijet

Netanyahu otpušten iz bolnice pred ključno glasanje o pravosuđu

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu otpušten je iz bolnice u ponedjeljak uoči prvog glasanja o ratifikaciji u kontroverznoj reviziji pravosuđa…

Benjamin Netanyahu - Screenshot

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu otpušten je iz bolnice u ponedjeljak uoči prvog glasanja o ratifikaciji u kontroverznoj reviziji pravosuđa koju je tražila njegova vjersko-nacionalistička koalicija, javlja Reuters.

Svjedok Reutersa vidio je Netanyahuov konvoj kako odlazi iz Medicinskog centra Sheba u blizini Tel Aviva, gdje je primljen kasno u subotu i gdje mu je ugrađen pejsmejker nakon što su doktori rekli da je monitor srca otkrio “privremenu aritmiju”.

Netanyahuov ured i Sheba saopćili su da je otpušten.

Kneset bi u ponedjeljak trebao održati konačna čitanja o izmjenama i dopunama zakona koji omogućau Vrhovnom sudu da poništi odluke vlade i ministara koje smatra “nerazumnim”.

Ako bude usvojen – što je vjerovatno s obzirom na Netanyahuovu parlamentarnu većinu – zakon bi bio prvi u paketu reformi koje premijer provodi u ime balansiranja grana vlasti, ali koje njegovi kritičari vide kao ograničavanje nezavisnosti pravosuđa, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh