Svijet

Guverner u Rusiji: Nastavlja se evakuacija stanovnika

Situacija u ruskoj oblasti Belgorod “ostaje izuzetno napeta” u ponedjeljak nakon napada grupe diverzanata koji su na njenu teritoriju prešli iz Ukrajine, rekao je guverner regije Vjačeslav Gladkov, prenosi N1.

Belgorod - screenshot

“Diverzantsko-izviđačka grupa, Ministarstvo odbrane i sve agencije za provođenje zakona ušle su na teritoriju kako bi izvršile borbene misije zaštite naše zemlje”, rekao je regionalni guverner u obraćanju uživo iz okruga Graivoron, piše N1.

Gladkov je rekao da vlada Belgoroda “završava obilazak pograničnih sela i gradu Graivoron” kako bi osigurala sigurnost lokalnog stanovništva.

Dodao je da je “najveći dio stanovništva napustio teritoriju” ličnim prijevozom, a lokalna samouprava osigurava prijevoz za one koji nemaju mogućnost da odu sami.

Načelnik okruga Genadij Ivanovič Bondarev radi sa Ministarstvom za vanredne situacije i policijom na evakuaciji ljudi, kaže Gladkov.

Guverner je ranije rekao da je u napadu povrijeđeno osam osoba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh