Svijet

Trump samouvjereno: Ako budem predsjednik rat u Ukrajini ću riješiti u jednom danu

Nije želio odgovoriti vjeruje li da je ruski predsjednik Vladimir Putin ratni zločinac u kontekstu ruskog rata u Ukrajini.

Donald Trump - BBC.co.uk

Kazao je da je to nešto o čemu bi “trebalo razgovarati kasnije”. Ipak, priznao je kako misli da je “Putin pogriješio”.

Bivši predsjednik Donald Trump dao je intervju za CNN samo dan nakon što je Savezna porota Manhattana utvrdila da je se.sualno zlostavljao E. Jean Carroll u garderobi luksuzne robne kuće 1996. godine. Intervju je održan u gradskoj vijećnici u New Hampshireu pred biračima.

Trump je odbio priznati da je izgubio na predsjedničkim izborima 2020., umjesto toga je ponovio tvrdnje da su izbori bili namješteni. CNN-ova novinarka Kaitlan Collins pritisnula je bivšeg predsjednika, direktno ga pitajući hoće li javno priznati da je izgubio izbore 2020.

Collins je ukazala na izjave Trumpovih saradnika iz kampanje koji su priznali da su izbori provedeni pošteno.

“To nisu bili namješteni izbori. To nisu bili pokradeni izbori. Vi i vaši pristaše izgubili ste više od 60 sudskih sporova o izborima. Prošlo je gotovo dvije i po godine. Možete li javno priznati da ste izgubili izbore 2020.?”, upitala ga je.

Trump je izbjegao davanje direktnog odgovora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh