Svijet

Tijelo nestalog australskog ribara pronađeno u krokodilu

Ostaci tijela Australca koji je nestao dok je pecao s prijateljima pronađeni su u krokodilu.

Krokodil - FENA

Kevin Darmody posljednji je put viđen u Kennedy’s Bendu – poznatom staništu morskih krokodila u udaljenom dijelu sjevernog Queenslanda u subotu.

Nakon dvodnevne pretrage područja, policija je eutanazirala dva velika krokodila i pronašla dijelove ljudskog tijela, navodi BBC.

Ostaci još nisu identificirani, ali policija je rekla da je to “tragičan završetak” potrage za 65-godišnjakom, javlja BBC.

Darmody bio je iskusan ribar i poznati član zajednice u Cape Yorku.

Dva krokodila, koji su bili veličine 4,1 i 2,8 metara, ubijeni su u ponedjeljak oko 1,5 km od mjesta gdje je posljednji put viđen.

Ljudski ostaci pronađeni su unutar samo jednog od krokodila, ali službenici za divlje životinje vjeruju da su obojica bili uključeni u incident.

Ribari koji su bili s Darmodyjem u to vrijeme nisu vidjeli napad, ali su izvijestili da su ga čuli kako viče, nakon čega je uslijedio glasan pljusak.

– Otrčao sam dole ali nije bilo traga od njega, samo njegove japanke na obali i ništa više – rekao je njegov prijatelj John Peiti za Cape York Weekly.

Krokodili su uobičajeni na tropskom sjeveru Australije, ali napadi su rijetki. Smrt Darmodyja tek je 13. smrtonosni napad u Queenslandu od početka vođenja evidencije 1985. godine, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh