Svijet

Šef ukrajinske diplomatije pozvao papu Franju u posjetu Ukrajini

Ukrajinski premijer Denys Shmyhal pozvao je papu Franju u Ukrajinu tokom audijencije u četvrtak ujutro, prema ukrajinskom ambasadoru pri Svetoj stolici Andriiju Yurashu.

– Sveti otac je ponovo pozvan – rekao je ovaj diplomat agenciji ANSA.

– Ovaj poziv je već upućen nekoliko puta i bit će sigurno ponovo upućen – dodao je on.

U srijedu, tokom bilateralne konferencije u Rimu o obnovi Ukrajine, ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba rekao je za Skytg24 da će ta zemlja “dočekati Papu raširenih ruku”.

– Ukrajina je uz papu za mir. Naš poziv je i dalje važeći, uvijek je otvoren, može doći u bilo koje vrijeme – rekao je Kuleba.

Ne znam zašto još nije došao: imamo razgovore s Vatikanom i poziv nije odbijen, ali još uvijek nemamo zvaničan datum – nastavio je, dodajući da bi ljudi u Ukrajini zaista cijenili posjetu i sa zadovoljstvom mogu dočekati Papu u ovom teškom periodu, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh