Svijet

Zašto je Boldvin oslobođen svih optužbi za ubistvo snimateljice

Kako pišu američki mediji pištolj korišten u kobnoj pucnjavi na snimanju filma “Rust” bio je toliko neispravan da je mogao opali bez ikakvog pritiska

Alec Baldwin - Deadline

Tužioci su zvanično odbacili optužbu za ubistvo iz nehata protiv glumca Aleka Boldvina, do kojeg je došlo na setu tokom snimanja filma “Rust” (Rđa), navodeći kao razloge nove dokaze i nedostatak vremena da se obavi dublja istraga.

Optužba za ubistvo iz nehata protiv Hane Gutijerez Rid, nadzornice oružja u filmu, ostala je nepromijenjena, prenosi AP.

– Otkrivene su nove činjenice koje zahtijevaju dalju istragu i forenzičku analizu – naveli su tužioci, ali nisu precizirali o kakvim činjenicama je riječ.
Odbačen slučaj

U saopćenju se dodaje da takva odluka ne oslobađa Boldvina krivične odgovornosti i optužbe mogu biti ponovo podignute, pošto je istraga i dalje u toku.

– Zadovoljni smo odlukom da je odbačen slučaj protiv Aleka Boldvina i podstičemo odgovarajuću istragu o činjenicama i okolnostima ove tragične nesreće – saopćili su Boldvinovi advokati Luk Nikas i Aleks Spiro.

AP podsjeća da je tokom snimanja “Rđe”, inače vestern filma, Boldvin uperio pištolj u snimateljku Halinu Hačins tokom probe kada je nehotice opalio, usmrtivši je i ranivši reditelja Džoela Souzu.
Slučajno opalio

Boldvin je rekao da je pištolj slučajno opalio i da on nije povukao obarač, ali je FBI, s druge strane, utvrdio da oružje nije moglo da opali ako nije povučen okidač.

Kako pišu američki mediji pištolj korišten u kobnoj pucnjavi na snimanju filma “Rust” bio je toliko neispravan da je mogao opali bez ikakvog pritiska na okidač, rekao je izvor za ABC Njuz u petak, zbog čega su tužioci odbacili optužbe protiv glumca Aleka Boldvina zbog njegove uloge u pucnjavi 2021. godine u kojoj je ubijen snimatelj Halina Hačinson. prenosi avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh