Svijet

Ruski vojnici zovu Putina u pomoć: “Pozdrav s prve crte. Ovo je je*ena katastrofa”

CNN je sinoć emitirao snimke na kojima ruski vojnici kažu da im je dosta ratnih uvjeta u Ukrajini. Jedan vojnik kaže da je njegova jedinica već šest puta popunjena novomobiliziranim vojnicima.

Pozivajući ruskog predsjednika Vladimira Putina u pomoć, vojnik kaže: “Nemamo se više kome obratiti.”

CNN je emitirao još jedan video u kojem ruski vojnik kaže da je situacija na terenu u istočnoj Ukrajini “totalni zaj*b”, napominjući da se jedan od tenkova njegove jedinice zapalio. “Pozdrav ravno s prve crte. Dokaz iz prve ruke o tome što se ovdje događa. Ovo je jeb*na katastrofa”, kaže.

Zelenski: Stanje na istoku je iznimno teško, borimo se za svaki pedalj
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je stanje iznimno teško na istoku zemlje, gdje ruske snage napreduju zadnjih tjedana, napose blizu Bahmuta.

“Situacija na bojišnici i dalje je iznimno teška, napose u Donjeckoj i u Luhanskoj oblasti. Ondje se doslovno vodi bitka za svaki pedalj ukrajinske zemlje”, rekao je Zelenski.

“Stoga je brzina presudna. Brzina u svemu – usvajanju odluka, provođenju odluka, slanju zaliha, obuci… Brzina spašava ljudske živote, brzina vraća sigurnost”, naglasio je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh