Svijet

Von der Leyen: Donatorska konferencija za Tursku i Siriju početkom marta

Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lejen saopštila je danas da će početkom marta biti organizovana donatorska konferencija za sakupljanje pomoći za Tursku i Siriju, koje su pogođene razornim zemljotresima.

Ursula von der Leyen - Twitter

Fon der Lejenova je u objavi na “Tviteru” napisala da “lokalne ekipe u Turskoj i Siriji rade neumorno da bi spasavale živote“.

Mi smo uz njih svom mogućom humanitarnom, civilnom i finansijskom pomoći. Stiže još toga. Početkom marta ću sazvati donatorsku konferenciju da bismo mobilisali dodatna humanitarna sredstva“, saopštila je Fon der Lejenova.

Dijelovi Turske i Sirije pogođeni su 6. februara serijom razornih zemljotresa i naknadnih udara u kojima je poginulo više od 24.000 ljudi, a hiljade objekata su srušeni, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh