Svijet

PRVI PUT SE OGLASILA ADVOKATICA BRAJANA VOLŠA: Evo šta je rekla za medije

Ona se u srijedu pojavila u sudu u Kvinsiju sa svojim klijentom, Brajanom Volšom (47), koji je optužen za ubistvo svoje supruge i neprikladan transport tela

Advokatica Brajana Volša, optuženog za ubistvo Srpkinje Ane Volš, oglasila se nakon najnovijih optužbi protiv njenog klijenta i rekla da tužioci nisu sa njom podijelili dokaze u vezi sa slučajem.

“Lako je donijeti optužnicu za krivično djelo, a još lakše reći da je osoba počinila to krivično djelo. Mnogo je teže dokazati, a vidjećemo da li će tužilaštvo to moći da uradi”, napisala je advokatica Trejsi Majner u mejlu medijima u srijedu popodne.

Ranije tog dana Majner se pojavila u sudu u Kvinsiju sa svojim klijentom, Brajanom Volšom (47), koji je optužen za ubistvo svoje supruge i neprikladan transport tijela.

Tužioci vjeruju da je Volš ubio svoju ženu, majku njihova tri sina, Anu Volš, a onda raskomadao njeno tijelo i otarasio ga se.

Međutim, Majner je rekla da ona neće komentarisati optužbe je planira da o ovom slučaju “sudi na sudu a ne u medijima”.

Ona je rekla da joj tužioci nisu pružili “nikakav dokaz”.

“Po mom iskustvu, tamo gdje, kao ovde, tužilaštvo novinarima pušta takozvane dokaze prije nego što mi ih daju, njihova teza nije toliko jaka. Kada imaju jak argument, daju mi sve što je prije moguće. Videćemo šta oni imaju i koji su dokazi prihvatljivi na sudu, gde će na kraju biti odlučeno o slučaju”, napisala je ona.

U mejli Majner je zamolila da se mediji uzdrže od zatrpavanja zahtjeva za komentare i intervjue, koje ona neće odobriti.

“Namjeravam da dobijem ovaj slučaj na sudu, a ne u medijima, koji su već sudili i osudili Brajana Volša”, zaključila je ona.

Brajan Volš se izjasnio da nije kriv na sudu ni po jednoj tački optužnice. Sljedeće saslušanje zakazano je za 9. februar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh